vrijdag, september 29, 2006

Zaterdag 23 september

VCS 1 - Celeritas 1

Koploper VCS trad afgelopen zaterdag aan tegen Celeritas dat onderaan de ranglijst stond. Van veel klasseverschil was de eerste helft niets te merken. VCS viel zonder veel overtuiging aan en Celeritas was gevaarlijk met de counter. Na een fout in de opbouw van de thuisploeg was het de spits van Celeritas die de 0-1 kon binnen schieten. Vlak voor rust stelde VCS orde op zaken. Canberk Yayli tikte een schot op de paal van Mehmet Gönes in de rebound binnen.

Na rust een wat feller VCS. Toch was het Celeritas dat weer op voorsprong kwam. De enige keer dat ze de 2e helft over de middenlijn zijn geweest was het ook direct prijs, 1-2. VCS drong meer en meer aan, hetgeen resulteerde in een ongelukkige handsbal in de 16 van Celeritas. Het was Iwan Hazebroek die de penalty verzilverde.

Wat er vervolgens het laatste kwartier gebeurde met de keeper van Celeritas is het vermelden waard. Hij bleek behalve een goede keeper ook nog een uitstekend kaatser, olieworstelaar, 60-meter sprinter en free-fighter te zijn. Gevolg van dit alles was een rode kaart. Van voetballen kwam vervolgens weinig meer terecht en zo eindigde het duel in 2-2.

VCS 2 - RAS 3

We begonnen goed aan de wedstrijd.
De eerste helft was dan ook voor ons.
Een voorzet van Jeroen kreeg Arwin op zijn hoofd, die klaar stond bij de tweede paal.
Ruststand, 1-0.
In de tweede helft was RAS de betere ploeg en door 2 foutjes achterin, verloren we deze wedstrijd met 1-2.

Verburch 1 - VCS 3

Met 3 spelers die al een wedstrijd hadden gespeeld en 3 geblesseerde spelers togen we naar Poeldijk, om aldaar tegen de plaatselijke trots te voetballen. Er moesten links en rechts wat voetbalbroekjes worden geleend maar uiteindelijk konden we dan toch geheel aangekleed beginnen aan de wedstrijd. In het begin ging het gelijk op, en we dachten een scheids te hebben die goed grip had op de wedstrijd. Helaas was dat maar van korte duur, er werden rare beslissingen genomen en Guus die in de 40 jaar dat ie voetbalt slechts 1x geel had ontvangen, kreeg nu zo'n zelfde prent voor echt helemaal niets. Verburch had een paar goede spelers maar ook een paar engnekken die vielen en rolden bij de minste aanraking. Jammer! Qua voetbal werd Verburch wel steeds wat sterker en 10 minuten voor rust of zo maakte de nr 12 van Verburch met een hele mooie omhaal 1-0. Normaal breek je bij zo'n actie een paar ruggewervels maar nee hoor, bij ons vliegt zo'n bal in het kruis. Enfin, verder voor rust nog een hele mooie zelf gecreërde kans voor Struik maar helaas was hij al met z'n gedachten bij de promotie van z'n atletiekvereninging, nog gefeliciteerd!
Na rust werd het onvriendelijker in het veld, kwam mede door het inconsequente fluiten van de scheids. Hierdoor waren er veel irritaties over en weer en dat ging ten koste van het voetbal. Verburch maakte 2-0 maar uit een corner van Roy maakte Bârb (op donderdagavond Bûrb) er mooi 2-1 van. Hierna een buitenspelgoal van Verburch en nog kansen voor VCS (schot Guus, Schaap, Bâûrb) maar helaas werd er niet meer door ons gescoord. Verburch deed dat nog wel 1x, einduitslag 4-1. Zaterdag dan maar de eerste overwinning pakken tegen DVC? Bernoit, Schaap en Roy bedankt voor het spelen van 2 wedstrijden, Nico en Erik voor het spelen ondanks blessures en Bâûrb bedankt!